Шуменски ученици с награда от пролетния турнир на младите огнеборци - Телевизия Шумен

Свиленград бе домакин на пролетния турнир от календара на младежките противопожарни отряди. Градският стадион „Колодрума“ се превърна в арена, на която 100 деца от Стара Загора, Шумен, Хасково и Ямбол, премериха сили в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „Щафетно бягане с препятствия“. Състезанието премина в дух на феърплей и уважение към постиженията и резултатите на противника. Младите огнеборци показаха, че са достойни противници и демонстрираха сили, знание и възможности за справяне с препятствията.

С общ резултат от 1049,96 точки в комплексното класиране първо място завоюваха младежите от IX ОУ „Панайот Волов“, град Шумен. Втори, с 5 точки разлика, се класира отборът на СУ „П.К.Яворов“, град Чирпан. Бронзовото трето място зае отрядът на I ОУ „Христо Смирненски“, град Провадия.

Надпреварата бе уважена от кмета на община Свиленград арх. Анастас Карчев, ст. комисар Ал. Джартов, директор на Дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“ в ГДПБЗН, директорът на РДПБЗН Хасково комисар Николай Вълчев и създателят на турнира, международен съдия по пожароприложен спорт и доайен на пожарното дело Валентин Ангелов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.