Комедията „Вечеря за глупаци” от Франсис Вебер гостува на шуменска сцена - Телевизия Шумен

Премиерният спектакъл на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“, Театрално-музикален продуцентски център – Варна „Вечеря за глупаци” от Франсис Вебер, превод Красимир Мирчев ще гостува в ДКТ „Васил Друмев” – Шумен на 2 февруари.
„Вечеря за глупаци“ е една от най-добре написаните комедии, които съм срещал и се захванах с нея с удоволствие. Със завидно чувство за хумор авторът критикува всички поравно и съвсем естествено ни кара да си зададем въпроса „Кой е глупакът?“. Неслучайно, коментирайки пиесата, си е казал: „Със сигурност някой някъде смята, че аз съм глупак“. Този спектакъл е разказ за капаните, които сами си залагаме и неизбежните човешки страдания, които произтичат от нашите избори.“, споделя режисьорът Николай Кенаров. Сценограф е Габриела Кърджилова. В ролите се превъплъщават актьорите: Свилен Стоянов , Александра Майдавска, Константин Соколов, Симеон Лютаков, Николай Божков, Биляна Стоева и Михаил Мутафов.
Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна. Представлението е от 19:00 ч. в салона на театъра.
За информация и резервация – телефон на билетна каса – 089 6 140 044. Цени на билети – 12 лева, 15 лева и 18 лева.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.