Ансамбъл „Шумен“ представя спектакъла „По земята българска“ - Телевизия Шумен
Ансамбъл „Шумен“ представя спектакъла „По земята българска“

Танцово-визуалният спектакъл „По земята българска“ на Ансамбъла за народни песни и танци „Шумен“ с главен художествен ръководител доц. д-р Катя Кайрякова ще бъде представен на 18 април, понеделник, от 18.30 часа в салона на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Музиката е дело на Георги Андреев и Петко Енев. Хореограф и режисьор е Катя Кайрякова.
Спектакълът започва с танцовата постановка по легенда за Мадарския конник – „Сказание за конника“, създадена специално за ансамбъл „Шумен“ по музика на Георги Андреев. Богата палитра от произведения, вдъхновени от танцовия и поетичния български фолклор, ще потопи зрителите в древни тайнства и митове с едно незабравимо преживяване.
Концертът се осъществява с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ към Община Шумен след участие в конкурс. В него ще участват още и Академичният танцов театър при Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Представителният танцов ансамбъл при Средното училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ – Варна и Ансамбъл „Българин“ – Варна.
Входът е свободен.

Снимка: Катя Кайрякова – Личен архив

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.