Базар с екологична кауза - Телевизия Шумен
Базар с екологична кауза

Каузата за чиста околна среда, чрез рециклиране и повторна употреба на продукти и ресурси, обедини ученици и учители от шуменската Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии. Дрехи, вещи за бита, книги от семейната библиотека намериха нови притежатели по време на базара, част от дейностите по проект, който гимназията реализира в партньорство.
“Идеята ни с този проект е да научим децата на благотворителност. Да ги научим на това, че човек трябва да умее да се дели, дори с най-скъпото. В случая съм избрал 45 книги от семейната библиотека, най-вече от децата от книгите, за да могат нашите ученици да добият представа. Днес тук има Хемингуей, Селинджър, Чандлър, дори Чудомир”, каза Веселин Тодоров – директор на ПГОХХТ “Асен Златаров”.
От щанда с книги деветокласникът Самуил избра стихосбирка, която да прочете през ваканцията.
“Всеки млад човек се интересува от знание – да научи нещо ново. Поезията е по-отворена към младите хора и трябва да се чете, защото без четене сме заникъде и взех една книга за разнообразие от технологиите“, обясни Самуил Русев.
От базара учители и ученици избраха подаръци за приятели и близки. Други обновиха гардероба си напълно безплатно. Убедени, че потреблението без разхищение е инвестиция в по-доброто бъдеще.
“Дойдох, защото съм привърженик на клуба сръчни ръце. Донесох вазичка, донесох и други работи. Искам хората да се занимават, да не хвърляме, а да го рециклираме”, каза Стоянка Иванова.
Дейностите по проекта ще продължат до края на годината с открити уроци, изложби, презентации и обмен на добри практики.

В Каолиново благотворителен великденски базар събра 1000 лева

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.