Бдение за жертва на войната по пътищата - Телевизия Шумен
Бдение за жертва на войната по пътищата

40 дни след тежка катастрофа, при която загина млад мъж от Търговище, близки и приятели с протестно бдение. От мястото на инцидента призоваха за мерки срещу войната по пътищата.
Инцидентът, при който 21-годишният Петър Василев губи живота си, става малко преди Търговище на главния път София-Варна. Шофирайки към дома, колата му е блъсната фатално от насрещно движещ се автомобил. На мястото се събраха близки и приятели на загиналия, за да почетат паметта му, 40 дни след фаталната катастрофа.
„В памет на нашите деца, ние трябва да направим всичко възможно, да се спре това нещо, тази война. Основно ние държим да има тежки наказания, много тежки наказания, за тези които шофират след употребата на алкохол и наркотици, защото много случаи зачестиха и трябва нещо да се направи. Основно за това ще се борим от тук нататък“, каза Валентин Василев – баща на Петър.
За кратко събралите се блокираха движените по главния път и положиха цветя на мястото на удара.
„Ние ще следим и дали виновникът за смъртта на нашето дете ще понесе своята отговорност“, категорична е Стела Антонова – организатор.
В подкрепа към семейството на Петър, на бдението присъства и бащата на загиналата при тежка катастрофа в Шумен Светомира Станчева.
„То е гласът на всички граждани, на всички които живеят в Република България, да са малко по-дисциплинирани, да са малко по-концентрирани, да са малко по-възпитани, да спрем тези убийства по пътищата, не може да продължава, бе хора, повече по този начин, не може. Дайте нещо да направим всички, събудете се, бедете малко по-жизнени, бъдете малко по-безкомпромисни“, призова Анатолий Накев.
Разследването на катастрофата продължава, като са назначени множество експертизи, които трябва да дадат отговор на всички въпроси, свързани с инцидента.

Протест срещу освобождаването на Жечко Кюркчиев

Зов за справедливост от Търговище

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *