Беглецът Стоян Русев остава в ареста - Телевизия Шумен
беглеца от гонката с полицията

Постоянен арест за беглеца от гонката с полицията, реши Шуменският районен съд. 40-годишният мъж беше задържан в квартал „Дивдядово“ след зрелищно преследване. Проверката показа, че е бил с отнета книжка заради наркотици. Като водач има десетки актове и глоби.
За 40-годишния Стоян Русев районният прокурор поиска най-тежката мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Като мотиви бяха посочени неговото изключително опасно шофиране, след като отказал да спре на стоп палка, освен това с отнето свидетелство за управление на автомобил. Русев също така отказал да бъде тестван с дръг тест, като обяснил на задържалите го полицаи след преследването, че е пушил марихуана преди да седне зад волана. Неговият адвокат настоя за по-лека мярка, тъй като работел от вкъщи, а и шестгодишната му дъщеря щяла да страда от отсъствието му. Нямало опасност да се укрие, бил съвестен.
„Искам да допълня, че всъщност когато се уреждаше въпроса за задържането му – беше първо задържан за 24 часа по закона за МВР, после с прокурорско постановление за 72 часа в следствения арест. Тогава единствената му молба беше да се предадат ключовете за дома му, които са единствени, за да може да бъде спасено животното, което е домашен любимец на неговата дъщеря – морско свинче“, разказа Лидия Ангелова, адвокат на Стоян Русев.
Майката на детето му Деница Денева, с която са разделени, обясни в съдебната зала за голямата привързаност между бащата и неговата дъщеря. Самият Русев обясни, че не спрял на стоп палката, защото се уплашил, заради паниката извършил останалите действия. Каза, че съжалява за случая, и че повече няма да се повтори.
Русев беше задържан зрелищно на 17 януари в кв. „Дивдядово“ след продължителна гонка с полицията. Срещу него се води разследване за притежание на наркотици и има множество пътни нарушения.

Арест след зрелищна гонка

Беглецът от гонката имал нож

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *