Бедствено положение в село Черенча заради безводие - Телевизия Шумен
Бедствено положение в село Черенча заради безводие

Бедствено положение в шуменското село Черенча е в сила от днес. Причината е липсата на питейна вода. Заповедта за обявяване на бедствено положение е издадена от кмета на община Шумен Любомир Христов. Във връзка със създалата се ситуация е проведена среща  с управителя на ВиК-Шумен инж. Емил Томов, на която е обсъдена необходимостта от предприемане на спешни мерки по отстраняване на проблема с безводието. Управителят на водното дружество е уверил, че са установени авариите по водопреносната мрежа и започва тяхното отстраняване, както и подготовка за подмяна на основната тръба по улица „Фисек“, по която се осигурява водоснабдяването в село Черенча.
От общинската администрация посочват, че още в началото на годината с приемане на бюджета за 2022 година са осигурени 55 000 лева за ремонтни дейности по водопроводната мрежа в населеното място. По време на разговорите с ръководството на ВиК- Шумен е станало ясно, че водното дружеството не разполага с необходимата техника и в тази връзка кметът на община Шумен е поел ангажимент със средства на общината да бъде осигурен багер, с който да се извърши прокопаването на улицата.
В заповедта, с която се обявява бедствено положение в Черенча, е вписано като задължение на ВиК да осигурява ежедневно с водоноски прясна питейна вода за жителите на селото и се забранява използването на тази вода за поливане.

Общи действия за решаването на водната криза в село Черенча

Село Черенча във водна криза

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *