Благодарност към дарителите - Телевизия Шумен

Шумен почита своите дарители. Традицията е свързана с името на големия благодетел и дарител Нанчо Попович, който завещава средства за градежа на Девическото училище и за стипендии на талантливи ученици.
Десетте най-големи дарители на Шумен бяха отличени на специална церемония, като и тази година Община Шумен връчи сертификати на дарителите, подпомогнали различни каузи. Кметът на Шумен проф. Христо Христов благодари на всички, които с грижа и подкрепа към общественото благо поддържат неугасващия огън на дарителството.
“Дарителството не трябва да остава скрито. Дарителството е ценност, която трябва да стане достояние до всички нас, шуменци. Вие със своя принос през изтеклата година направихте така, че нашата среда на живот да стане по-добра. В този ред на мисли искам да поздравя всички вас и да заявя, че за мен е чест и голяма гордост да поздравя вас, дарителите – тези, които носите доброто в себе си”, каза в словото си кметът на Шумен проф. Христо Христов.
В списъка с десетте най-крупни дарители фигурират най-много юридически лица, подпомагали социални и лечебни заведения, училища, спортни клубове, младите шуменски таланти. Като най-голям дарител бе отличена фирма „Фикосота“. Сред дарителите – физически лица, е Юлия Банкова, внучка на художника Николай Владов – Шмиргела, дарила негови творби на Художествената галерия.

Голямо дарение получи Художествената галерия

Дарителят на Царев брод

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *