Близо 300 творби в конкурса „Природата – моето вдъхновение“ - Телевизия Шумен

Близо 300 творби участваха в тазгодишното издание на Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“, организиран за 27–ми път от ДПП „Шуменско плато“. Учениците представиха 107 рисунки, 26 приложни творби, 57 презентации и 95 разкази и стихчета по темата. За пръв път участват деца от Вълчедръм, Кюстендил, Кърджали, със значителен брой творби се включват ученици от Бургас. В настоящото издание на конкурса част от наградите са осигурени от приятели на парка. За творческото интерпретиране на темата „Природата-моето вдъхновение“ при рисунките първенци са второкласникът Виктор Христов от Дулово и Самуил Узунов, от Арт Школа при ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“, Шумен. Шуменската ученичка Деа Иванова взе приза при приложните творби. Колективните награди тази година са за 2 б клас от СУ „Хан Исперих“, Нови пазар и за 5 б клас от СУ „Панайот Волов“, Шумен
За своите литературни творби са наградени Калоян и Николай Хаджистойчеви от Сливен и Мартин Спасов от Шумен.
За изразеното лично отношение и творчески подход при презентациите първите места са за Вяра Пенчева от Габрово и Жанет Генова от Добрич.
Творбите ще бъдат подредени в изложба в административния център на ДПП „Шуменско плато“ в лесопарк Кьошковете, която остава постоянна до провеждането на следващия конкурс.
Класирането е публикувано на интернет страницата на ДПП „Шуменско плато“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.