Борисов от Шумен с остра критика към кабинета - Телевизия Шумен

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с остра критика към правителството. От Шумен , където бе на визита за среща с партийния актив през уикенда бившия премиер разкритикува харченето на бюджетни пари и по думите му, неспособността на управляващите да овладеят инфлацията.
„Между 0 и 2,7, хайде нека да е 3, трите ни правителства сме държали инфлацията, благодарение на Ананиев, на Горанов, всичките наши финансисти и икономисти. Сега официалната е 12 – 14, колко – 14, ами тя расте като великденски козунак, аз имам 12 от европейската комисия, тя станала 14, само че това ти е инфлация на хранителни стоки, на горива. Абе те даже не се опитват да ви излъжат – ей така да ви стане драго, като ви излъжат, те ви лъжат безсрамно, те ви лъжат безсрамно и правят невъзможно оправянето в следващи, тя България ще пребъде, но що-годе да върнем нормалния живот, който беше при нас“, каза Бойко Борисов – председател на ГЕРБ.
Лидерът на ГЕРБ заяви и че кабинетът Петков не се справя в подкрепата си към бизнеса и осигуряването на газ.
„Вижте, всички си подписаха договорите с „Газпром“, взимат си евтината газ и си мълчат, не са такива герои. Какво казва нашата държава, че ние каквато е разликата, защото ще има разлика, ще я плати държавата, ама държавата това сте вие. Сиреч разликата от 100 млн. на месец, държавата ще ги даде на посредниците. Крадат ви, бе хора, обират ви и какво викате и вие „Оставка“ и „Победа“ и ГЕРБ да се връща, на тоя обран бостан в момента“, допълни Бойко Борисов.
По време на визитата си в Шумен, Борисов обеща и партийни пари за изграждащите се в момента църкви в кв. „Тракия“ и в Каспичан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.