Боян Чуков представя в Шумен новата си книга - Телевизия Шумен
Боян Чуков представя в Шумен новата си книга

Дипломатът Боян Чуков ще представи в Шумен новата си книга „Разузнаването отвътре“. Творческата среща с автора е днес, от 17:30 часа в зала „Сава Доброплодни“ на Народно читалище „Добри Войников-1856″.
Книгата „Разузнаването отвътре“ представя как различните форми на хибридна война се реализират срещу врагове, съюзници и приятели. Затова всяка една нация е винаги сама в джунглата на международните отношения, които не са място за благотворителност и алтруизъм. Ролята на разузнаването е решаваща в т. нар. течни конфликти, които се разливат и заемат формата на всяка възможна пукнатина в националната сигурност на държавите.
Боян Чуков е дипломат, експерт по национална сигурност и журналист. Има инженерно образование. През 80-те и 90-те години на XX в. работи в българските посолства в Париж и Мадрид. Специализира в Института за политически науки в Париж. Бил е член на Националния консултативен съвет към Дипломатическия институт на Министерството на външните работи. Секретар е на Съвета по национална сигурност и външнополитически съветник в две правителства на България – в кабинетите на Сергей Станишев и на Пламен Орешарски. Владее френски, испански, руски, гръцки и английски език.

Снимка: infacto.bg

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *