„Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ - Телевизия Шумен
Засякоха двама с наркотици зад волана

Стартира акцията на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“. От началото на годината до 31 май тази година на територията в област Шумен са настъпили общо 295 пътно-транспортни произшествия. От тях тежки са 40, като пет са със загинали участници и 35 са с ранени. В шест от регистрираните произшествия на пътя има участници деца. В два от случаите като неправоспособен водач на МПС и правоспособлен на мотоциклет. В четири от настъпилите катастрофи децата са били като пешеходци.

За периода от 1 юни 2021 г. до 31 август 2021 г., на територията на Шуменска област са регистрирани общо 242 пътно-транспортни произшествия. 193 са с материални щети, а останалите 49 тежки, с пострадали лица. При настъпилите тежки ПТП са загинали 7 и са ранени 67 участници в движението. През същия период на 2020 г. са били регистрирани 215 ПТП, от които 46 са били тежки, със загинали 4 души и ранени 52 участници в движението.
За същия период в областта са регистрирани 9 пътно-транспортни произшествия с участие на деца, като 1 от тях е с материални щети, а останалите 8 са тежки, с пострадали лица. При настъпилите тежки ПТП няма загинали деца, ранени са 10. През същия период на 2020 г. са били регистрирани 7 катастрофи с участието на деца – всичките тежки, при които са били ранени 7 деца.

Катастрофа на пешеходна пътека

Пожарникар и полицай спасиха давещ се човек

Повече новини вижте в YouTube канала на Телевизия Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *