Виртуален събор в Мадара - Телевизия Шумен

Проект “Виртуален събор с песни и танци Мадара ни събира въпреки всичко” реализира читалище ”Просвета – 1908”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”.
“Проектът си поставя поне две цели. Едната е подобряване на материалната база и уменията на танцовите състави на читалището. По отношение на втората цел направихме виртуален събор, поради това, че хората бяха затворени заради пандемията и нямаха възможност за изява на самодейните състави”, каза ръководителят на проекта Павлинка Дякова.
Във виртуалния събор са участвали със свои записи над 80 състава и изпълнители от 22 общини.
“В края на краищата събрахме всички тези изпълнения в един общ филм, който качихме в Ютуб. Всяко едно изпълнение беше поместено на нашата Фейсбук страница. В знак на благодарност на всички изпратихме по един плакет и грамота за всеки изпълнител”, допълни Павлинка Дякова.
В читалището в село Мадара развиват дейност два певчески състава.
“Ползата за нашето читалище от този проект е, че благодарение на професионален ръководител към танцовия състав научихме нови хора. Закупихме носии за танцовия състав и певческата група и така нашите самодейци са с нови премени и когато ходим на различни изяви сме горди с нашите красиви облекла”, отчете ползите от проектните дейности Йовка Димитрова, секретар на НЧ “Просвета – 1908” в село Мадара.
Със средства от проекта е закупена и техника за видеозаснемане, която ще запечата богатата културна дейност на читалището.

Платена публикация

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.