Възможно ли е да осъществим мечтите си с пари на заем? - Телевизия Шумен

Всеки има мечти, които иска да осъществи. Някои хора мечтаят да се развиват в дадена сфера, други да пътуват до екзотични дестинации, трети да променят външния си вид. Но сякаш винаги нещо се случва и не можем да осъществим желанията си. Най-честата пречка за сбъдването на мечтите ни е липсата на средства. С покачването на цените на всички стоки и услуги да живеем нормално стана трудно, камо ли да мислим за по-големи цели. Как обаче можете да реализирате мечтите си? Има ли лесен начин? Един от вариантите е да спестяваме, но това е трудно понеже инфлацията ‘‘изяжда‘‘ парите ни. Също така, за да съберете нужната ви сума най-вероятно ще са нужни години. Друг начин е да вземете пари на заем, но как?

Има няколко варианта откъде да вземете пари на заем.

Първият е да вземете заем от приятел или познат. Това обаче е сложна задача понеже се предполага, че за целите ви ще е нужна по-голяма сума, а не е лесно да се намери човек, който да ви заеме такава. Ако все пак има някой, който е готов да ви даде такъв заем, трябва да обсъдите подробно как ще върнете взетата сума. Дали ще му изплащате седмични или месечни вноски, дали ще му платите повече отколкото сте взели. Имайте предвид, че този начин на финансиране може да създаде напрежение между вас и вашия познат. Не ви съветваме да вземате пари на заем от лихвари и лица, на които нямате доверие.

 

Пари на заем от институция за бързи кредити

Небанковите финансови институции станаха много популярни през последните години. Те са харесвани от потребителите, понеже са лесно достъпни. За да вземете такъв вид кредит обикновено имате нужда само от лична карта. Има институции, които отпускат бързи заеми дори на лица които нямат доказуеми доходи или са с лоша кредитна история. Те обаче често изискват поръчител или обезпечение, за да намалят кредитния си риск. Недостатък на този начин на финансиране е, че лихвите и таксите на фирмите за бързи кредити са високи.

 

Кредит от банка

Банковият кредит е може би най-подходящия за хора, които искат да реализират своя мечта. Да се сдобиете с такъв обаче не е толкова лесно. Трябва да имате доказуем доход. Такъв най-често е постоянния трудов договор, на който сте от поне шест месеца. Друго изискване на банките е да имате добра кредитна история и достатъчна кредитоспособност за желаната сума.

За финал можем да ви посъветваме да проучите кой е най-подходящият вид заем за вас и да разберете какви са подробностите около него. Също така планирайте. Ако желаете да се запишете на курс или да си закупите техника, с която да се развивате професионално проучете къде какво се предлага и кой ще е най-оптималният вариант за вас. При положение, че желаете да си направите козметична интервенция разгледайте офертите предлагани от различните клиники и козметични студиа. Ако сте решили да си направите екзотична екскурзия, сравнете цените на туристическите агенции. Направете си подробен план и изчислете приблизителната сума, която ще ви е нужна. Да реализирате мечтите си е постижимо, просто трябва отделите време да си направите добър план и да действате разумно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.