В ход е третият етап от акция “Зима” - Телевизия Шумен

В ход е третият етап от традиционната акция “Зима”. От полицията апелират всички участници в движението да бъдат внимателни и толерантни на пъти.
Полицаи ще следят за безопасно шофиране при зимни условия. В последния етап от акция “Зима” служители на “Пътна полиция” ще обръщат внимание на всички пътни превозни средства.
”Ще извършваме техническа проверка на автомобилите за пригодността им за движение при зимни условия, както и на светлините на автомобилите. Въпреки че не е изискване на закона, но нека да имат в автомобилите си въжета за изтегляне, защото при една възникнала извънредна ситуация със снегонавявания, би било оказало добро влияние върху тяхното движение. Ако имат въже, вероятността да има кой да ги изтегли става по-голяма”, каза гл. инсп. Мирослав Миронов – сектор “Пътна полиция”.
От полицията се обръщат отново към пешеходците с молба да пресичат на осветени и на определените за целта места.
”На велосипедистите припомням, че трябва да бъдат оборудвани със светлоотразителни жилетки, когато се движат и извън града, задължително. До 18 години децата на индивидуалните електрически пътни превозни средства трябва да бъдат с каски, което ми прави впечатление, че не се прави”, добави гл. инсп. Мирослав Миронов.
Друго изискване към водачите на електрическите тротинетки е да имат по себе си светлоотразителни елементи. Акцията на полицията ще приключи на 14 декември.

Започва вторият етап от акция “Зима”

Стартира традиционната акция “Зима”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *