Главният прокурор на визита в Шумен - Телевизия Шумен

Прокуратурата инициира създаването на съвместни екипи с МВР и ДАНС, които да извършват постоянен мониторинг по тежки престъпления. Това предлага главният прокурор Иван Гешев, който днес е на визита в Шумен. Той проведе и среща със семейството на загиналата в тежка катастрофа 22-годишна жена.
Главният прокурор Иван Гешев проведе среща с родителите на 22-годишната Светомира, загубила живота си при катастрофата на кръговото кръстовище на 28 септември. Гешев бе категоричен, че прокуратурата ще направи всичко необходимо, за да има справедливост.
„Това просто вече не може да продължава по този начин. Държавата трябва да си свърши работата, прокуратурата е част от държавата и ще направи всичко, за да може да има справедливост, не само за катастрофата, за войната по пътищата, но и за всякакви видове престъпност, които избуяват, защото не може да убиват децата ни по улицата. Търпи ли критика прокуратурата относно яснотите, които може да бъдат споделени обществено по разследването и с катастрофата, и с изгорелия джип на шофьора? – Прокуратурата може да търпи всякакви критики, но не и по този случай, ако някой може да търси критики са други институции и прокуратурата ще изясни всички обстоятелства и съмнения по този случай, това обещах на родителите“, каза Иван Гешев.
Относно обявената вече идея за създаване на съвместни групи с МВР и ДАНС, за мониторинг и анализ на някои тежки криминални престъпления, Иван Гешев заяви, че този модел е работил успешно преди години.
„Да резултатите може би не са били идеални, но при положение, че закрихме специализираната прокуратура, която беше реален инструмент за борба с организираната престъпност, това е по-добре от това да не правим нищо, тоест ние правим организация в цялата страна за създаване не отдели за борба с организираната престъпност, изобщо с престъпността“, разясни Иван Гешев.
Гешев призова МВР и ДАНС за съвместни действия в работата срещу престъпността в интерес на българските граждани.

Телевизия Шумен излъчва на живо срещата на Иван Гешев с граждани

Жена загина при катастрофа в Шумен

Протест в памет на Светомира

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *