Гражданите на община Каспичан - по-активни в местното самоуправление - Телевизия Шумен
Гражданите на община Каспичан - по-активни в местното самоуправление

Гражданите на община Каспичан са станали по-активни, отчитат от Сдружение “Българите – памет и бъдеще”. Заключението се наложило след приключването на проекта “Гражданите като коректив в управлението на Община Каспичан”, който продължи 15 месеца.
“Едно проучване сред жителите на деветте селища в община Каспичан, по различни отворени и затворени въпроси, да видим какво е тяхното мнение имаха възможност да дадат своето мнение по два отворени въпроса – Ако от вас зависеше разпределението на бюджета какво бихте финансирали с приоритет във вашето село или град? Да посочат няколко важни неща, и другият – Какви препоръки имат към общинското ръководство? Изключителен интерес. Около 110 човека бяха анкетирани. Дадоха хората страшно много предложения, защото хората, които живеят в населените си места най-добре виждат проблемите”, обобщи резултатите от изпълнението на проекта Павлинка Дякова, председател на Сдружение “Българите – памет и бъдеще”.
Всички предложения, коментари и искания са предоставени на общинската администрация и Общинския съвет в Каспичан. Те са придружени с препоръки от ръководството на Сдружението за скъсяване на дистанцията между местната власт и гражданите. Изготвен е също така Наръчник на активния гражданин, който е отпечатан в тираж над 2 000 бройки и съдържа извадки от закони на страната за правата на гражданите в държавата ни.
“Виждаме, че макар и в Конституцията на Република България, макар и в Закона за местното самоуправление и местната администрация на първо място винаги са поставени гражданите, но за съжаление това някак си е забравено”, посочи Павлинка Дякова.
Проектът “Гражданите като коректив на управлението в община Каспичан” е финансиран от Фондация “Америка за България”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.