Дарение за шуменската библиотека от китайския град Джънджоу - Телевизия Шумен
Дарение за шуменската библиотека от китайския град Джънджоу

40 книги, които разказват за историята и културата на китайската провинция Хънан, дари Община Шумен на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ и Университетската библиотека на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Дарението съдържа 20 заглавия, като 19 от книгите са написани на китайски и английски език, а една – на китайски и френски.
Изданията бяха получени в Община Шумен като подарък от побратимения китайски град Джънджоу, който е административен център на провинция Хънан. В писмо до общинската администрация от ръководството на Джънджоу посочват, че изпращат творбите в знак на благодарност за вниманието и подкрепата през годините.
„Искрено се надяваме, че те ще могат да ви създадат една по-задълбочена представа за провинция Хънан“, се казва още в писмото.
Книгите представят цялостна картина на провинция Хънан като люлка на китайската цивилизация и култура, описват китайските йероглифи, старите столици, традиционните китайски машини, Хънанската опера, бойните изкуства Кунг Фу, Тай Чи и др.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.