Два дни инициативи по повод Световния ден без тютюнопушене - Телевизия Шумен
Два дни инициативи по повод Световния ден без тютюнопушене

Под мотото: „Тютюнът – заплаха за нашата околна среда“ ще преминат инициативите, посветени на Световния ден без тютюнопушене, който се отбелязва ежегодно на 31 май. Кампанията на шуменската здравна инспекция, съвместно с Регионалната инспекция по околната среда и водите и Общинския здравен център, ще бъде в два поредни дни.

На 30 май (понеделник) от 11:00 до 12:00 часа в Ректората на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ ще се проведе скринингова кампания за измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи.

Във вторник от 11:00 часа пред сградата на Областната администрация ще бъде дадено началото на информационна кампания за
вредата от употребата на тютюневи изделия. До 13:00 часа специалисти ще консултират безплатно желаещите да откажат цигарите. В шуменската екоинспекция ще бъде открит специален кът за отправяне на еко-послания. Сред инициативите са още ученически конкурс за мултимедийна презентация на тема: „Тютюнът – заплаха за нашата околна среда“, дискусии и презентации за вредата от тютюнопушенето, тематични беседи.
Шуменската Регионална здравна инспекция предоставя възможност през цялата година за консултиране на пушачите как да преодолеят зависимостта си към тютюневите изделия. Консултациите в кабинета на площад „Освобождение” №1, етаж 4, стая 41, са безплатни. Могат да се проведат и на работното място (след предварителна заявка на телефон 054/800 717), като за целта не е необходимо направление от общопрактикуващ лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *