Две бебета с ковид в шуменската болница - Телевизия Шумен
Две бебета с ковид в шуменската болница

Две бебета – на 10 месеца и на една година, са настанени в Инфекциозното отделение на шуменската болница с доказана коронавирусна инфекция. Общият брой хоспитализирани, с положителен тест, е 15, съобщиха от лечебното заведение. Няма настанени пациенти с усложнения в Интензивно отделение. През вчерашния ден от болницата са изписани трима пациенти, приетите също са трима. Починал е мъж – на 80 години. През последните дни няма рязко движение в броя на настанените за болнично лечение, посочиха от МБАЛ – Шумен.
По данни на Единния информационен портал през последното денонощие са направени 7760 теста за ковид, като новите случаи са 1951. Статистиката показва, че делът на положителните резултати вече надвишава 25 процента. Почти 65 на сто от новите случаи, доказани за изминалите 24 часа, са на лица, които не са ваксинирани. Към днешна дата в болници в страната са хоспитализирани 1040 души с диагноза коронавирус, от които 58 са в интензивни отделения. Активните случаи са 25 973.
Общо 4 478 718 дози от ваксините срещу коронавирусна инфекция са поставени у нас към момента. 2 896 от тях са приложени през последното денонощие.

24 души са с ковид в болницата

Два кабинета за ваксини

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.