Две нови полицейски камери ще следят за нарушители на пътя - Телевизия Шумен

С две допълнителни нови камери пътните полицаи в Шумен ще следят за нарушителите на скоростните ограничения. С новите попълнения триногите стават три.
“Разликата при новите камери е, че досега оптималният обхват за заснемане на автомобилите беше до 150 метра, като вече при новите разстоянието е 240 метра, с много по-добра резолюция и по-висока степен на разпознаване на регистрационните номера”, обясни инспектор Йордан Жеков – сектор “Пътна полиция”.
Камерите могат да работят при всякакви атмосферни условие и не се повлияват от анти радари. От днес стартира полицейска акция и новите полицейски камери вече влизат в употреба.
„Ще обхванем цялата републиканска пътна мрежа, като някои от дните ще бъдат и в населените места – там където са въведени ограниченията за изходите и входовете, както и на местата, където има повишена опасност от пътни транспортни произшествия“, каза комисар Йордан Дундаков – началник на отдел „Охранителна полиция“.
Камерите ще бъдат поставяни и на участъци, които предразполагат към шофиране с по-висока от максимално разрешената скорост.
„Има възможност тези камери да бъдат обслужвани и от цивилни лица и от цивилни автомобили. Водачите са свикнали като видят тринога, в ляво или в дясно да видят и униформен автомобил и да сигнализират на другите водачи. Сега може би ще разбират след няколко седмици като получат фиша, че на определено място е имало ограничение на скоростта“, допълни комисар Дундаков.
Целта на акцията, която ще продължи до 6 февруари, е да се повиши безопасността на движението по пътищата и да се ограничат предпоставките за катастрофи.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.