Ден без жертви на пътя! - Телевизия Шумен

Днес отбелязваме ден без нито един загинал човек на пътя, който е част от европейската седмица за безопасност на пътя.
Детска градина „Дружба“ и ОД на МВР- Шумен се включиха в европейската инициатива за ден без загинали на пътя. С помощта на гл. инсп. Веселин Георгиев и инсп. Илиян Илиев децата си припомниха кои са най-важните правила за движение по пътищата. Специално внимание беше обърнато винаги да поставят обезопасителен колан.
Инициативата е във връзка с Дните на безопасност на РОАДПОЛ и беше отбелязана с открит урок по пътна безопасност.
„Ние използваме всеки един свободен режимен момент да приучваме децата, че тази тема е изключително важна, и че всички ние трябва, с много отговорно отношение, да подхождаме към въпросите за пътната безопасност, така че да намалим пътния травматизъм. И днес се борим за това – 0 жертви през днешния ден“, каза Анна Георгиева, директор на ДГ “Дружба”.
Според статистиката в Шуменска област жертвите на пътнотранспортни произшествия намаляват. До момента загиналите са 6 души, при 10 за същия период на миналата година. С 16 по-малко са ранените.
„Искам да направя едно обръщение към водачите на автомобили: Да бъдат изключително внимателни, когато превозват деца. Задължително да им поставят колани и обезопасителни системи, защото това спасява живот“, отбеляза гл. инсп. Веселин Георгиев, началник на КАТ-Шумен.
След края на урока децата раздадоха флаери на водачите, които бяха изготвили сами. В тях апелират за повече разум, предвидливост и отговорно шофиране.
Малките полицаи напомниха на шофьорите да намалят скоростта и да пазят живота на всички на пътя.

Урок по пътна безопасност за децата

ОДМВР-Шумен стартира инициатива по пътна безопасност

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *