“Ден на отворените мечти” - Телевизия Шумен
“Ден на отворените мечти”

Като ученици в 13-ти клас влязоха в час гости на Средно училище “Сава Доброплодни”, което отвори врати за “Ден на отворените мечти”. Учениците се превърнаха в учители, а занятията се проведоха в най-новата част на школото. Неизползваемият от години таван сега е четвърти учебен етаж с уютни и функционални кабинети.
Журналистът Венцислав Венков и директорът на детска градина “Светулка” Надежда Минчева влязоха в кабинета по вокал и трябваше да се подготвят преди да направят запис в новото студио на училището по изкуства.
“Аз за първи път пея пред микрофон с камера, но идеята е много добра идея”, каза Венцислав Венков.
“Всъщност, ако не се забавляваш, няма смисъл да го правиш. Наистина е прекрасно. Връщаме се някак си много, много назад. Прекрасно е. И то с любима песен. Браво на колегите!”, сподели впечатленията си Надежда Минчева.
Съвсем съвестно гостите се отнесоха и към задачите, които им поставиха в кабинета по живопис.
“Интересно е и предизвиква изключване от ежедневието и напрежението, и релаксиращ момент”, посочи Боряна Панайотова – директор на ОДК “Анастас Стоянов”.
Преподавателите бяха великодушни при поставянето на оценките си. Отличен получиха общинските съветници Детелина Куртева и доц. Стефан Минков.
Много гости от общинска администрация, бизнеса и образованието в Шумен пристигнаха в училището, за откриването на четвъртия етаж. Някога неизползваем и прашен, тъмен таван сега е превърнат в светло и модерно обзаведено място със STEM зона и кабинети по изкуства.
“Емоцията е голяма, защото всички имаме много мечти. И се случи нещо, което имахме притеснения, че няма да се случи, така че за нас, наистина, това е голямо предизвикателство. Момент, в който има възможност нашите ученици да имат тяхно място, индивидуално място за инструмент, естествено и за STEM обучение”, каза директорът на Средно училище “Сава Доброплодни” Албена Неделчева.
Екипът на училището по изкуства е убеден, че при тях нещата се случват, защото провят всичко със сърце, душа и вдъхновение.

Седмицата в 150 минути, СУ „Сава Доброплодни“ – училището на изкуствата

Първи STEM урок за учители в Средно училище “Сава Доброплодни”

Благотворителен базар в СУ “Сава Доброплодни”

Великденски инициативи с кауза в Средно училище “Сава Доброплодни”

Дрескод Коледа и коледари в “Сава Доброплодни”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *