Десетки пожари гасиха огнеборци през почивните дни   - Телевизия Шумен
Десетки пожари гасиха огнеборци през почивните дни  

На десетки сигнали за произшествия са реагирали огнеборци в дните от петък до неделя, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Шумен. Пет от пожарите са били в комини на жилищни сгради – два в село Троица, в кв. Кирково във Велики Преслав, във Върбица и в Нови пазар. Ликвидирани са пожари в сухи треви и храсти в шуменския квартал Мътница, на магистрала „Хемус“ край Нови пазар, и в село Маломир.
Малко след 22:30 часа в петък е получен сигнал за пожар между селата Трем и Развигорово. След като пристигнали на място огнеборците от шуменската пожарна установили, че горят складирани на открито 400 бали люцерна. Огнеборците изградили гасителна линия, за да ограничат периметъра на пламъците. Пожарът е ликвидиран с помощта на три тона вода. Причините се изясняват.
Сутринта в петък пожарникари от Велики Преслав са се отзовали на сигнал за пожар в стая на бивше училище в село Кочово. Огънят е унищожил 25 кв. метра подова настилка, дървена врата, опушени са около 35 кв. метра стени. Пожарът е погасен с помощта на 3 500 литра вода. Причина за възникването му е небрежност при боравене с открит огън. В събота и неделя противопожарни екипи са гасили пожари в сухи треви в землищата на селата Хитрино, Салманово, село Кюлевча, Жълъд, Църквица, Никола Козлево и Риш.
Пет пожара в сухи треви са ликвидирани през последните 24 часа в кв. Дивдядово, на ул. “Северна“ в Шумен, близо до село Кочово, в село Браничево, в селата Тъкач и Изгрев. Пожарите са без материални загуби.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.