Детските градини в селата - Телевизия Шумен

Малките детски градини в Шуменско не разполагат с материална база за обучение на децата по безопасност на движението. От инспектората по образование съветват директорите да търсят финансиране по национални програми, за да осигурят модерно оборудване.
В детската градина в шуменското село Вехтово са записани едва 12 деца. Там основната борба е да убедят родителите в нуждата децата им да посещават градина. Особено за тези в предучилищна възраст.
“За съжаление има такива, които ни поставят в такива трудности. Говорим с тях, водим разговори да си водят децата. Не го осъзнават, че е много ценно да има в държавата детска градина”, каза Йорданка Господинова, директор на Детска градина „Червената шапчица“ в село Вехтово.
Бюджетите на малките детски градини в Шуменско не стигат за модернизация на базата.
“В малките населени места имат много проблеми и от материална база и от кадрови състав, липса на такъв, и липса на информационни технологии, които би било добре да се включат в обучението, в обучителния процес”, каза Анна Георгиева, директор на шуменската Детска градина „Дружба“.
“За съвременно оборудване и материали пари могат да се привлекат основно с проекти.
„Има малки детски градини, които си набавят дидактични материали за работа по Безопасност на движението по пътищата изцяло с подръчни средства. имат възможност да участват по различни национални програми, които им позволяват да изразходват определени средства точно за закупуване на дидактични материали”, каза Снежка Жекова от РУО – Шумен.
На срещата в детска градина „Дружба“ директори от областта обсъдиха трудностите, с които се сблъскват в работата си и размениха съвети и добри практики.

Беседи по пътна безопасност в детските градини

По-малко деца в детските градини

Седмицата в 150 минути, За работата в детските градини и реализирането на европроекти

Обявиха свободните места в детските градини

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *