Детски празник и лятна фиеста в Шумен - Телевизия Шумен

Богата празнична програма от прояви организира Община Шумен по случай Международния ден на детето. На 1 юни, сряда, в града ще бъдат обособени три центъра за спортни игри, занимания и творчески изяви за децата на Шумен. Празникът ще започне в 9.00 часа с турнир по футбол на малки врати на игрището в Градската градина. В него ще се включат ученически отбори от първи до четвърти клас от шуменските училища. По същото време по алеите на Градската градина международният майстор по шахмат Атанас Димитров ще организира сеанс на едновременна игра по шахмат с деца и младежи. По-късно младите шахматисти ще се състезават и помежду си. Ще бъдат организирани и игри по дартс.

Вторият център за занимания ще бъде пред сградата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. От 10.00 до 13.00 часа там Центърът за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“ ще организира художествено-творчески ателиета за децата на Шумен със занимания по рисуване върху пясък, редене на мозайки, апликации, изработване на маски и дърворезба. Сцена на талантите ще събере всички, които могат да пеят, танцуват или рецитират. В празника ще се включат и ученици от шахматния клуб в СУ „Панайот Волов“, които ще поканят посетителите на партия шах. Малчуганите ще имат възможност да оставят отпечатъците си върху хартия, както и да напишат своите мечти или пожелания. Те ще бъдат включени в капсула на времето, която ще бъде положена в пространството на театъра. Предвидена е и специална томбола с изненади.

Третият център ще бъде в района на Арена Шумен, където от 10.00 до 13.00 часа ще се проведе детско парти за най-малките. Празникът за шуменските деца ще продължи до 16.30 часа със забавни игри, много изненади и томбола, в която ще се теглят награди на всеки час. В забавленията ще се включат и анимационните герои Скуби Ду, Мики Маус, Мини Маус, Маршал и принцеса Елза. След това, в 19.30 часа, ще бъде изтеглена голямата награда в томболата – велосипед.

През следващата седмица ще се проведе и „Лятна фиеста – Шумен 2022“, която се организира със съдействието на Община Шумен. От 31 май до 4 юни в района на Арена Шумен ще бъдат разположени атракционни съоръжения, търговски обекти, в които ще се продават храни и собствена занаятчийска продукция. На терена ще бъдат разположени и места за хранене. Ще бъде изградена сцена, на която ще имат възможност да се изявяват самодейни изпълнители и състави. В продължение на пет вечери в концертните програми от 18.00 часа ще участват Криско (31 май), Дара (1 юни), Нелина (2 юни), Сигнал (3 юни), Искрен Пецов и Ивелина Димова (4 юни). Водещ на увеселителните програми на лятната фиеста ще бъде Искрен Пецов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.