Деца пеят, учат, танцуват и рисуват - Телевизия Шумен
Деца пеят, учат, танцуват и рисуват

Детска градина “Братя Грим” взе участие в международен проект, чиито дейности финализира, за развитието на творческото мислене и европейското гражданство на децата. Партньори в „Изкуства, музеи, дейности на открито и обучение“ са Португалия, Италия, Гърция и Кипър.
Проектът „Изкуства, музеи, дейности на открито и обучение“ е във връзка с преодоляване последствията от Сovid-19 на Европейската комисия в направление “Култура и креативност”.
“Идеята на проекта е децата да развиват своята креативност. Това е по направлението “Култура и креативност”, тоест да има връзка и с културни институции и в същото време да учат в една безопасна среда”, каза Евгения Михова – директор на Детска градина “Братя Грим”.
Обучението на открито е възможност за укрепване на творческата активност и потенциала на всички участници в проекта – деца, родители, учители, културни дейци и други. “Радваме се, че сме част от този празник, тъй като децата имат възможността да видят и да научат нещо и за останалите страни освен за тяхната”, каза Цветелина Петрова, родител.
В програмата участие взеха и клуб “Традиция”.
“Точно детската градина е мястото, където да се възпитава отношението на децата към изкуство и култура”, посочи Надежда Николова от клуб “Традиция”.
„Важното е да бъдем сред децата, да им предадем нашите знания, да ги научим на история, на изкуство”, допълни Донка Иванова, също член на клуб “Традиция”.
Партньори в проекта са ДГ “Светулка”, Регионален исторически музей и представителите от Португалия, Италия, Гърция и Кипър.

Детска градина “Братя Грим” изпрати бъдещите първокласници

Детски педагози на курс за постпандемични методи на обучение

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *