Деца събират пари за Детско отделение - Телевизия Шумен
Деца събират пари за Детско отделение

Сувенири с кауза събират пари за Детско отделение в шуменската болница. Организатори на традиционния благотворителен базар са Центърът за подкрепа на личностното развитие и Шуменският детски парламент.
Ръчно изработени коледни вълшебства даряват надежда в най-специалното време от годината.
Вложили въображение и любов, малките творци се надяват, че шуменци ще ги подкрепят в благородната им кауза.
„За да може децата да са щастливи“, каза Сияна. „Да накарам децата в детското отделение да бъдат по-щастливи като видят какво ще направим за тях и да подобрим детското отделение, защото не са много добри условията там и да го подобрим с тези пари, които ще спечелим от базара“, допълни Елица.
Шуменци с готовност се включиха в доброто дело.
„И аз уча и моите внуци и правнуци, големи, уча ги на добро да правят, да раздават, да се раздават, да помагат“, каза Христина Бойчева.
Всичко, подредено на щанда, е дело на деца от шуменски детски градини и училища. И докато помагат, самите те израстват, защото съпричастността учи.
„На човечност, човечност, дух, благородство. За мен това е най-важното“, категорична е Траяна Иванова от ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“.
„Това е традиция, която се спазва от много години насам. Децата с голямо желания се включват, с много любов и с много труд“, подчерта Виолета Константинова – ръководител на Шуменски детски парламент.
Призивът да подкрепят каузата е към всички хора с щедри сърца. Щандът на доброволците ще остане в парка до Общината до 23-ти декември. А организаторите благодарят на всички, дарили средства, с усмивки и късметчета.

Благотворителни базари в подкрепа на нуждаещи се

Коледен базар „Да дарим надежда“

Два благотворителни базара в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *