Джаз концерт на открито в Шумен - Телевизия Шумен

Джаз групата „Postcard“, в която участва шуменката Ралица Тонева, ще изнесе концерт в Шумен. Той ще се състои на 29 август, понеделник, от 20.00 часа на открита сцена в парка до сградата на общината. Входът за зрители е свободен. По време на събитието шуменската публика ще има възможност да се наслади на изпълненията на Ралица Тонева (алт саксофон), Неделчо Нинов (тромбон), Вилизар Гичев (китара) и Теодор Тошков (барабани).

Група „Postcard“ е създадена от студенти в Консерваторията „Принс Клаус“ в Грьонинген. Към момента проектът е фокусиран в Hard bop ерата в джаза. Това е стил, характерен за края на 40-те и началото на 50-те години на миналия век. През последната година музикантите са свирили в почти всички джаз клубове в София и Пловдив. Участвали са и във фестивалите „Джаз под звездите на Деветашкото плато“ и „Банско джаз фест“.

Ралица Тонева е родена в Шумен и е позната на местната музикална общественост. Занимава се с пеене, свири на саксофон и участва в различни формации като хип-хоп бандата „Tahoma and the homies“ и други.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Шумен и Вокално-театралната формация „Аврида“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *