Доблестна постъпка - Телевизия Шумен
Доблестна постъпка

11-годишно момиче от Шумен за втори път дава пример с доблестна постъпка. Рени Енчева намери портмоне с пари и лични документи, и го предаде в полицията, откъдето открили и собственика. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града.
Малко преди 20 часа снощи Рени вървяла по тротоара на бул. “Велики Преслав“, малко преди Сити център. Забелязала, че нещо се чернее на земята. Навела си и видяла, че е портмоне. В него имало лични документи на 64-годишна жена от Шумен, дебитна карта и парична сума.
С помощта на по-възрастни близки Рени съобщила в полицията. Дежурният полицай открил собственичката, която била поканена в Районното управление да си получи изгубените вещи.
Това е втори случай за малко повече от месец, в който бъдещата петокласничка Рени намира портмоне с документи и пари. И двата пъти собствениците лично си ги получават от момичето. „Аз също съм губила портмоне с 10 лева на плажа, знам колко е неприятно. Тук обаче има и лични документи, което е още по-лошо за хората, които са ги загубили. Ако намеря отново, няма да се поколебая да го върна, защото е много хубаво това чувство да видиш колко е радостен човекът от постъпката ти“, обясни момичето, цитирано от пресцентъра на полицията.

Снимка: Пресцентър ОД МВР – Шумен

Деца намериха и върнаха портфейл с пари

Благодарност към служител на реда

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.