Домашен арест за шофьора, причинил катастрофа с жертва - Телевизия Шумен
Домашен арест за шофьора, причинил катастрофа с жертва

Шуменският Окръжен съд пусна под домашен арест 18-годишния Жечко Кюркчиев, който в катастрофа причини смъртта на млада жена и рани спътничката й. Въпреки ,че след инцидента дръг тестът на младежа отчел употреба на амфетамин, кръвната проба, изследвана във Военно медицинска академия, не показала наличие на наркотици.
“Нашият доверител ни е уверил, че не е употребявал наркотици. Резултатът, който пристигна потвърждава този факт”, заяви адвокатът на обвиняемия – Ивайло Йорданов.
“Същия ден той е бил на зъболекар, поставили са му три вида упойка, давали са му обезболяващо и целият ден не е ял и е изпил един редбул два часа преди инцидента”, допълни другият защитник на Кюркчиев – адв. Ивайло Тошев.
По време на заседанието стана ясно, че скоростта с която се е движил Жечко Кючрчиев е била 94 км/ч. Преди заседанието пред съда се бяха събрали приятели на младежа, за да го подкрепят.
“Никой не може да ни убеди, че той е взел някакви наркотици или нещо, което може да му навреди по някакъв начин на живота. Той е до такава степен е страхлив от тези неща, че просто аз го видях и никога не съм предполагал, че някога ще излезе положителен тест. Никога не се е случвало нещо такова”, каза пред Съдебната палата Илиян Илиев.
Решението на съда може да се обжалва в законоустановения срок.

Водачът от фаталната катастрофа пред съда

Жена загина при катастрофа в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *