Дузина шуменци при националния омбудсман - Телевизия Шумен

Десетина са шуменците, които посетиха подвижната приемна на омбудсмана на Република България Дияна Ковачева. Експерти от нейния кабинет се срещнаха с хората с трудноразрешими проблеми потърсили ги за съдействие. “Въпросите бяха от различно естество. На първо място имахме въпроси свързани с трудовите права, най-вече осигурителни права на гражданите и пенсионните им права.

Втората категория бяха свързани с правата на собственост и третата категория жалби са свързани с електроснабдяването и като цяло потребителските права.”. Това сподели Катя Христова началник на кабинета на националния обществен посредник. С близо 17 процента повече са постъпилите жалби тази година в сравнения със същия период през месец август през изминалата 2021. Според Христова за това е допринесла новата електронна платформа за връзка с националния омбудсман. “На всички, които изпращат жалби до омбудсмана помагаме по един или по друг начин.

В случаите, в които жалбите действително касаят нарушени права през последните две години, можем реални и ефективно да отговорим на гражданина да защити правата си. При случаите, в които имаме жалби с много по-голяма давност най-малкото, което можем да направим е да предоставим съвет как да постъпят.”, каза още Катя Христова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *