Д-р Загорчев - почетен гражданин на Шумен - Телевизия Шумен
сесия общински съвет шумен

Известният лекар д-р Петко Загорчев да стане почетен гражданин на Шумен, гласуваха единодушно общинските съветници по време на редовната сесия. Те решиха още представителят на общинската администрация отново да гласува против по време на заседанието на Асоциацията по ВиК бизнес плана на водното дружество в Шумен, в който се иска по-висока цена на водата за потребителите.
На заседанието на Общинския съвет беше решено още цената на ниша в урновата стена в Гробищния парк да струва 750 лева за вечни времена.
„Цената на услугата ние сме дали себестойността на услугата за изграждане на урновите стени. Няколко мотива има точно за това. В интерес на истината ние много се двоумихме около цената. Първо конюктурата на останалите гробищни паркове, които предлагат тази услуга. Сравнявали сме Варна, Русе, Търново, които са долу-горе близко до нас и Бургас. Проблемът е, че в тези градове услугата варира от 600 до 900 лева. Но тези инвестиции са правени преди 7, 8, 10, 15 години. Така че не можем да ги съпоставим с инвестицията, която сме направили миналата година“, каза Златин Кайряков, директор на ОП “Паркове и обредна дейност”.

 

За сега местата са 54, но се планира изграждане още колумбарийни стени. Общинските съветници отново не одобриха План-сметката на общинското предприятие “Чистота”. Единодушно обаче подкрепиха административна подкрепа за слепите и глухите шуменци, чрез медиатор в общината.
„Рядко идват такива хора без придружител, но така или иначе може да е един човек, но трябва да му се обърне съответното внимание. Когато дойде такъв човек, обученият служител на Община Шумен ще го свърже чрез Вайбър ще го свърже със специалист с жестомимичен превод от Столична община, за да бъде извършена услугата качествено“, каза д-р Светлана Маркова, зам.-кмет по “Здравеопазване и социална политика”.
Беше приета също и методика за мобилната здравно-социална услуга “Грижа в дома”.

Иван Иванов стана Почетен гражданин на Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *