Електрически тротинетки и в Шумен - Телевизия Шумен

Христо Ганев е използвал електрически тротинетки дълги години, но в чужбина. От днес вече ще може и в Шумен да се движи с такова превозно средство.
„В чужбина е доста разпространен метод на придвижване. Вече и в по-големите градове в България ги има, там също са много популярни, така че не ми е за първи път, няма и да ми е за последен. Смятам да ги използвам постоянно. Смятам, че по целия свят има бъдеще такъв вид услуга, мисля, че това е бъдещето – ток, чиста енергия и мисля, че да, има бъдеще навсякъде“, категоричен е шуменецът Христо Ганев.
Община Шумен подписа меморандум за сътрудничество за изграждане на публична система за споделено използване на електрически скутери, които днес бяха доставени. Вече има изградена такава система в шест други града.
„Ние не бива да изоставаме, тъй като е свързано и с екологията и с проблемите с паркирането. Така че Шумен трябва да се развива в тази посока. С ремонтите на улиците, които ние придвижваме и с този кредит, навсякъде ще предвидим, където правим ремонти и велоалеи. Стъпка по стъпка, ще усъвършенстваме нашата инфраструктура за такъв вид алтернативен транспорт“, обясни Боян Тодоров – зам.-кмет “Строителство и благоустройство”.
Цената за услугата включва 1.20 лв. първоначална такса за отключване на скутера и към нея се добавят по 0.25 лв. за всяка минута каране.
„Активирането става по следния начин – клиентът си изтегля приложението на Лайм, отива до скутерчето, има код, сканира го, отключва по този начин. От там нататък времето започва да тече, когато клиентът достигне до крайната дестинация, той просто го заключва и го оставя на безопасно място. Зареждането го прави техническото лице в Шумен, клиентът не зарежда скутера. Когато батерията му падне до определено ниво, скутерът се взима и зарежда в офис на Лайм“, разказа Антон Йорданов – представител на фирмата.
Тротинетките ще бъдат разположени на 19 места в града и могат да се употребяват от пълнолетни граждани.

Електрически скутери тръгват из Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.