Есенен празник в ДГ „Пролетна дъга“ - Телевизия Шумен
Есенен празник в ДГ „Пролетна дъга“

Малчуганите от детска градина „Пролетна дъга“ празнуваха есента. Децата пяха и танцуваха, а кулминацията на тържеството беше изложба на ръчно изработени красоти, посветени на най-богатия на багри сезон.
Вълшебствата на есента претвориха в уникални ръчно изработени сувенири деца, родители и учители. Идеята за креативната изложба дошла от една от групите в детската градина. Предизвикателството, дадено чрез писмо, било прието от всички.
„Да направят нещо с природни материали, които те пожелаят, на базата на всичко, което са научили за есента. Такива старания, такива невероятни красоти, такива креативни идеи, просто не съм очаквала – заслужава си да се видят“, каза Ивелина Пенчева – директор на ДГ „Пролетна дъга“.
Есента, с нейните цветове и багри провокира и стимулира въображението.
„Есента е много пъстра и красива“, каза Калоян.
„Есента е много хубава, има най-различни цветове, дарява ни плодове, зеленчуци“, сподели Илиана. Александър разказа, че събира листа, за да направи картина.
Така в детската градина възпитават любов към природата, а и увличат родителите.
„Като пренесем уменията, които овладяваме тук – в детската градина и вкъщи. И по този начин да отделят и повече време на своите деца и да има по-интересни занимания и вкъщи“, обясни Даниела Стойнева – гл. учител в ДГ „Пролетна дъга“.
На най-добрите в предизвикателството бяха раздадени грамоти.

Откриват изложбата „Есенна феерия”

„Тиквена фиеста“ в Детска градина “Дружба”

Беседи по пътна безопасност в детските градини

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *