Жена изгоря при пожар в дома й в село Троица - Телевизия Шумен
Жена изгоря при пожар в дома й в село Троица

Жена загина при пожар в село Троица. Огънят е обхванал и почти е изпепелил двуетажна къща и прилежащата към нея селскостопанска постройка. Решат Осман е първият, който започнал да гаси пламъците до пристигането на огнеборците. “Първата ми работа беше да таковам маркуч намерих, включих го в чешмата и започнах да ръся. Вятър имаше и ме беше страх, че ще мине насам, голям вятър беше, ужас. Пръскам и викам: Господи, ти помагай, край, отиваме, цялата махала ще изгори”, разказа мъжът, пряк свидетел на огнената стихия отнела човешки живот. По думите на Решат Осман, загиналата е била на около 72 години. Описва я като скромна и добра жена. “Тя самичка беше, синът й в Шумен живее, дъщерята и тя отделно.Тя самичка беше, но те си идваха през седмицата, но така се случи. Скоро бяха правили ремонт на къщата на покрива и отиде си жената, ей така”, допълни Решат Осман.
Сигналът за пожара е получен малко преди 23 часа снощи. При пристигането си, огнеборците заварили цялата къща в пламъци. Заради силния огън, те не успели да влязат в имота за да търсят пострадал.
При гасенето на огъня и изкарването на газова бутилка от горящата къща е пострадал пожарникар, който получил изгаряния по пръстите на дясната ръка. В борбата с огъня са се включила деветима пожарникари. Те потушили пламъците с помощта на 36 тона вода. Все още не е ясна причината за възникване на инцидента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *