Заведенията пред колапс - Телевизия Шумен
Заведенията пред колапс

Намалено работно време и 50 процента капацитет. Новите ковид мерки за пореден път поставят собственици на заведения и ресторантьори пред дилемата как да оцелеят. На фона на нарастващи разходи, текучество на персонал и драстично спаднали обороти.
“Липсата на клиенти е огромна. Нашият спад е между 70 и 80 процента. И с оглед новата заповед и това ограничение до 22 часа, предполагам че почти никой няма да посещава ресторантите като цяло и от тази гледна точка за нас става наистина абсурдно оцеляването. Гледаме да оцелеем по някакъв начин, но с оглед и високите сметки за ток и газ, и липсата на клиенти, и това допълнително ограничение, може би ако се удължи тази ситуация ние просто ще фалираме и ще бъдем принудени да
затворим”, обобщава ситуацията Калин Димитров – управител на заведение.
Габриела работи като сервитьорка от няколко месеца. Засега не смята да напуска, въпреки че сметката показва ясно – по-малко клиенти, по-малко бакшиш. “Разчитаме реално на това. Да има работа, а то много ограничения, няма работа, реално няма и развитие. Трудно е, много е трудно”, казва Габриела Руменова.
Новите ограничителни мерки за заведенията ще бъдат в сила през следващите две седмици. Остава и изискването към клиентите да представят валиден “зелен сертификат”.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.