Задръствания в Шумен заради ВиК ремонт - Телевизия Шумен
Задръствания в Шумен заради ВиК ремонт

Натоварен трафик и задръствания, такава е обстановката в центъра на Шумен от няколко дни. Причината, временна организация на движението заради ремонт на канализация в центъра на Шумен.
Ремонт на канализация на кръстовището на улиците „Панайот Волов“ и „Цар Иван-Александър“ е причина за временна организация на движението, която ограничава придвижването в централна градска част. Трафикът по бул. „Симеон Велики“ е изключително натоварен, а особено в пиковите часове задръстванията принуждават шофьорите да чакат дълго в образувалите се опашки.
Тихомир изминава няколкостотин метра за около половин час. „Ще кажа, че е ненормална работа. Половин час и повече, три светофара – половин час. Друг път няма и десет минути, и хайде”, коментира неудобствата за шофьорите Тихомир Любенов.
“Няма предупредителни знаци, няма нищо, влязох тука в дясно и отсреща е затворено, от другата страна е същото. Омагьосан кръг, въртим се един час стана”, каза по повод задръстването Халил Вадли.
Недобро обозначаване на непроходимите улични участъци е основната причина за неудобството и натоварения трафик, считат шуменци.
“Нещо страшно е последно време тука, ние работим съвсем близо, по цял ден шумят, колите бучат, шофьорите са изнервени. Искам възможно най-скоро да отстранят този проблем, защото просто нито можем да спрем, нито можем да дойдем, нито можем да преминем,целият град е буквално барикадиран заради този ремонт, който го правят. За мен организацията е никаква, тотално никаква, сложили са два знака долу, които даже повече пречат от колкото да помагат, понеже никой не е отцепил дори завоя от тука ,за да може да се движи нормално трафика”, коментира Йордан Милев.
Разрешителното за ремонтите дейности, след края на които движението в центъра трябва да се нормализира, е до 25 септември, неделя.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.