Задържаните за дръзкия грабеж остават в ареста - Телевизия Шумен

Въоръжените нападатели, които обраха заведение в центъра на Шумен, остават в ареста за 72 часа. Срещу тях е повдигнато обвинение за грабеж, извършен след заплаха, съобщиха от Апелативната прокуратура. Двамата нахлули с маски с прорези на очите, ръкавици и пистолет в нощен клуб призори във вторник.
„Единият от тях е насочил срещу служителя във фирмата оръжие, казал му е да не мърда. Другият отишъл зад бар плота в заведението и е отнел парична сума, която е в размер малко над 1000 лева“, обясни Ася Йорданова – говорител на ОД МВР-Шумен.
За няколко часа криминалисти задържали обвиняемите за престъплението. Иззети са множество доказателства. По информация на Телевизия Шумен, която не е потвърдена от полицията, оръжието, с което двамата нахлули, е бутафорно. Единият нападател е непълнолетен – едва 17-годишен, а съучастникът му е мъж на 20 години.
„17-годишният е криминално проявен, известен на полицията с това, че през 2021 година е установяван да държи и притежава високорискови наркотични вещества – кокаин. Тогава е предаден на комисия, тъй като е бил непълнолетен, а 20-годишният шуменец няма криминални прояви“, допълни Ася Йорданова.
Предстои да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка – „задържане под стража“. От прокуратурата уточняват, че след задържането на двамата паричната сума е била възстановена.

Въоръжен грабеж в шуменско заведение

Хванаха двама с наркотици зад волана

Почерпена, дрогирана и без книжка катастрофира на бензиностанция

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *