Задържаха за 72 часа нападателите на лекарката от Шумен - Телевизия Шумен
Задържаха мъж, докато краде цигари

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Шумен С.Р. и М.Р., нападнали лекар от Център за спешна помощ в града, са задържани за срок до 72 часа. Мъжът и жената бяха привлечени към наказателна отговорност за едро хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, и отправяне на закани за убийство. А 28-годишната жена има повдигнато обвинение и за причинена лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист при изпълнение на служебните му задължения. Двамата са задържани като обвиняеми във връзка с бързо производство, започнато на 2 август 2022 година.

Около 02:30 часа на същата дата, група граждани потърсили лекарска помощ в Центъра за спешна помощ при МБАЛ-Шумен, заради симптоми на хранително отравяне. Предния ден всички те били гости на сватбено тържество.

Млади жена и мъж настоявали пред дежурния лекар детето им да бъде прегледано по-бързо. Според правилата на болничното заведение, тъй като ставало въпрос за малко дете, следвало да бъде направен задължителен консулт с педиатър, като такъв бил поискан незабавно. Въпреки това родителите на детето се разгневили и започнали да крещят и да обиждат младата лекарка. Отправили към нея закани за убийство. 28-годишната майка на детето стигнала още по-далеч като хванала за врата лекарката и започнала да я души.

Докато пристигналия на място полицейски екип изяснява ситуацията, С.Р. и М.Р. заедно със своето дете напуснали болницата. По-късно били установени.

Младата лекарка получила лека телесна повреда в резултат от нападението на майката.

Работата по бързото производтсво продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *