Започва ремонтът на Летния театър (обновена) - Телевизия Шумен
Започва ремонтът на Летния театър

Започва ремонтът на Летния театър в Шумен. След 200 дни дългогодишно забравения обект ще бъде напълно обновен – за 2 434 000 лева. Ще има обособени 5 сектора с 900 места, разположени амфитеатрално. Ще бъде осигурен и достъп за хора с увреждания.
„Ще се възстанови цялата сцена на Летния театър, ще се изгради нова постройка, която ще обхване в себе си сладкарница, под нея ще има две многофункционални зали за тихи игри, предимно за деца. Обособява се нов вход в зоната на стария, с нови каси, с нови обслужващи помещения“, обясни архитектът Милен Мънков.
Съществуващата козирка ще бъде санирана, ще бъдат възстановени двете осветителни кули и разрушената ограда на съоръжението.
„Първата дейност, с която ще се започне, е почистване на терена. Виждате колко саморасли дървета има, които трябва да се изчистят. Това, което ние предвиждаме изсъхналите дървета, които са в околното пространство, също да бъдат подрязани и премахнати. Има изготвен проект за озеленяване, който ще бъде реализиран по време на строителството“, каза инж. Боян Тодоров – зам.-кмет “Строителство и екология”.
Специалистите ще започнат работа още от днес, за да маркират самораслите дървета за премахване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *