Започва фолклорният фестивал “Шумла” - Телевизия Шумен

Четвъртото издание на фолклорния фестивал „Шумла“ ще бъде открито официално тази вечер. Началото ще постави пъстро дефиле, в което ще се включат танцьори, талантливите гайдари от Средно училище “Сава Доброплодни” и колоритните кукери от кв. „Макак“. Шествието ще тръгне в 17:00 от Градската градина и ще премине по пешеходната зона до откритата сцена пред сградата на Община Шумен.


Откриването на фестивала от 18:00 часа. От 19:30 часа Мария Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл ще поднесат на публиката песни и танци от фолклорната съкровищница.

25 самодейни състава и групи ще излязат на сцената през втория ден на фестивала, 23 септември, събота. От 10:00 до 14:00 часа участниците ще представят музика, песни и танци от различните фолклорни области на България.
По същото време по бул. „Славянски“ от Военния клуб до Регионалния исторически музей ще бъдат разположена кулинарна изложба. В 18:00 часа ще започнат концертните изяви на ансамбъл „Шумен“ и ансамбъл „Гайтани“. Спектакълът „Приказна нощ“ на Деси Добрева и оркестър Виво Монтана“ е с начален час 19:30.

На 24 септември, неделя, от 11:00 часа организаторите канят жители и гости на Шумен да се включат заедно с танцовите формации „Омая“, „Гайтани“ и „Шарена черга“ във весела хоротека, след което ще бъде и официалното закриване на тазгодишното издание на фолклорния фестивал.

Фолклорният фестивал “Шумла” Телевизия Шумен ще излъчва на живо.

Промени в движението заради „Шумла“

Три дни с магията на българския фолклор

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *