Засилени проверки на пътя - Телевизия Шумен
Акция “Зима” продължава

Засилени проверки по пътищата в област Шумен. Причината е поредният етап от традиционната акция “Зима”. Пътните полицаи ще глобяват шофьорите, които все още не са с гуми подходящи за сняг или автомобилът им не е готов за зимата .
„Искам да използвам възможността в тази връзка чрез вас да приканя всички водачи. Това което прави впечатление на мен и на моите колеги, че много от автомобилите имат дефектирали светлинни източници, дали по фаровете или по габаритните светлини. Да не говорим, че има и такива без стоп светлини. Което пък е и много опасно“, предупреди инсп. Мирослав Миронов – сектор “Пътна полиция”.
Според Закона за движение по пътищата от 15 ноември до 1 март всички автомобили трябва да са със зимни гуми или с такива с дълбочина на протектора до 4 мм.
„Другото, което искам да призова, е да се снабдят с въже за изтегляне, защото при възникнала сложна и метеорологична обстановка, много често автомобилите се налага да бъдат изтеглени, това е варианта, те сами да имат приспособления, с които да бъдат изтегляни“, каза инсп. Мирослав Миронов.
Акцията ще продължи до края на месеца, а глобите на водачите ще са между 50 и 200 лева, в зависимост от установеното нарушение.

Акция “Зима” продължава

Проверяват гумите на автомобилите

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *