Затвор за баща и син, убили мъж - Телевизия Шумен
Постоянен арест за трафиканти

Апелативен съд – Варна потвърди осъдителната присъда на баща и син за убийството на свой съселянин. Благой А. ще лежи 10 години и 6 месеца, а синът му – 10 години. Въззивната инстанция отхвърли предявения граждански иск и отмени присъденото обезщетение за причинени неимуществени вреди на гражданския ищец – брат на починалия.
Първата инстанция e признала вината на 45-годишният Младен И. и 77-годишният Благой А. за това, че на 20 юли 2019 г. в търговищкото село умишлено умъртвили 54-годишен мъж. Определеното от Окръжния съд обезщетение за неимуществени вреди в полза на брата на починалия е в размер на 30 000 лв. Присъдата обжалваха подсъдимите и частният обвинител и граждански ищец.
Жертвата Димитър Й. обитавал фургон в парцел, съседен на къщата на подсъдимите. Отношенията им не били добри. От имота на Благой и Милен изчезвали вещи и те поставили камери за наблюдение. На два пъти обвинили Димитър за липсващото имущество. На 20 юли пострадалият се почерпил с алкохол в заведение. При прибирането си паднал до намиращия се в имота кладенец и заспал. Около 21 часа подсъдимите хвърлили мъжа в кладенеца. Тялото било открито от негови познати след няколко дни. Съдебномедицинската експертиза сочи удавянето като причина за смъртта. Във фазата на досъдебното производство Младен И. направил самопризнания.
Съдебно-медицинската експертиза  изключва възможността човекът да е паднал сам, без чужда намеса. По време на деянието за около 6 минути видеокамерите не работели. Апелативният съд изследва внимателно причината за спирането на записа. Установено бе, че подсъдимите съзнателно са прекъснали захранването в конкретния времеви отрязък. Последователността на действията им обаче е заснета от камера на предприятие наблизо.

20 години затвор за двойно убийство

19 години затвор за убийство на жена, след домашно насилие

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.