Здравните власти: Хората от рискови групи да не отлагат ваксинацията срещу COVID-19 - Телевизия Шумен
Здравните власти: Хората от рискови групи да не отлагат ваксинацията срещу COVID-19

Хората, попадащи в рискови групи, не трябва да отлагат ваксинацията срещу COVID-19. Това препоръчват от Министерството на здравеопазването, във връзка с повишената заболеваемост. Здравните власти напомнят, че възрастните, страдащите от хронични кардиологични, белодробни, чернодробни, бъбречни и други заболявания, вкл. деца, лицата с отслабен имунитет и бременните, са с повишен риск от тежко протичане на COVID-19 и последващи усложнения, и вероятността да се наложи болнично лечение (в т.ч. и интензивни грижи), е значително по-голяма.
Ваксинацията срещу COVID-19 остава най-сигурният начин да се предпазим от тежко боледуване, хоспитализация и дългосрочни последици за здравето. Завършеният ваксинационен курс и приложените бустерни дози помагат на имунната ни система при среща с вируса да реагира адекватно чрез създадените вследствие на ваксинацията антитела. При ваксинираните хора много по-рядко се стига до лечение в болнични условия. Ваксините срещу COVID-19 предпазват от тежко боледуване и при заразяване с подварианта BA.5 на Омикрон.
Подробна информация за COVID-19, ваксините и ваксинацията е публикувана на сайта https://plusmen.bg/ и на Фейсбук страницата „Плюс мен“.

Спад в темповете на ваксинация

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.