„Зелени РеДизайнери“ провеждат своя финален етап - Телевизия Шумен

Проектът „Зелени РеДизайнери“ на фондация „Подобри“ и сдружение „Общество 528“ поставя своя финален етап. По този повод на 22 септември в 14 ч. пред ДКТ „Васил Друмев“ ще стартира последното събитие за годината, свързано с устойчивата мода.

Акценти на събитието ще бъдат три креативни работилници, които ще се проведат от  14:00 – 16:00 ч.

Първата работилница „Dye It Green“ ще представи изкуството на техниките за устойчиво боядисване и обновяване на гардероба с живи цветове. Това креативно занимание е подходящо както за малки, така и за големи, които чрез багрила и въображение ще създадат новите си дрехи.

Демонстрацията на ситопечат върху тениски ще бъде другата творческа работилница. За създаването на уникалните дизайни ще е необходимо всеки да си носи стара тениска или да си избере от нашата колекция от употребявани. Чрез техниката ситопечат ще превърнем скучните си дрехи в стилни модели. Всеки участник ще има възможност да отпечата логото на „Зелени РеДизайнери“ върху своя тениска.

Третата работилница се организира с кауза в подкрепа на общински приют за животни „Тонка Петрова“. На нея ще се изработват легла от използвани автомобилни гуми, както и меки и удобни възглавници за животните в нужда. След успешния проект в приюта за кучета, който приключи през лятото, Андреа Керанов се включва в нашето финално събитие с друга инициатива в помощ на животинките.

Събитието ще продължи в 16:00 ч. с лекция на устойчиви теми. В нея ще вземат участие експерти, които ще разкажат за належащите проблеми с устойчивостта, етичните модни практики и значението на вземането на екологични избори в ежедневието. Гост на събитието ще бъде представител на TexCycle Bulgaria!

Заключителният етап ще бъде поставен от модно ревю, което ще представи устойчиви модни дизайни и аксесоари, изработени от местни таланти по време на проекта. Всеки участник в ателиетата за устойчива мода ще разкаже за трансформирането на стария текстил  и процеса по създаване на своята еко дреха.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на ЕС по програма „Европейски корпус за солидарност“ и Център за развитие на човешките ресурси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *