Земеделците на протест - Телевизия Шумен
Земеделците на протест

Забраната за внос на украинското зърно и страховете, че това ще понижи цените на родната продукция изкара земеделските производители на протест. Над 50 трактора от Шуменско в продължение на час, с много бавна скорост, се движиха от кръговото кръстовище на “7-ми километър” до кръговото за кв. Макак.
“На първо място трябва да се спре този внос. Внос на млека, на зърна трябва да се спре, за да има някаква цена на нашата продукция. Това че като внесем продукция от Украйна ще паднат цените е някаква глупост, с която решават, че могат да заблудят хората”, каза Нелка Костова, животновъд и земеделец.Категорични са, че без исканите от тях мерки над 70% от земеделците ще фалират.
”Много е тежка годината. Беше сушева, ниски добиви, ниска цена. На какво да разчитаме ние? И никаква помощ. Нека да внасят, нека крайният потребител да яде евтин хляб. За мене, този протест по-скоро е за отношението на държавата към нас. Т. е. да се отпуснат средства за помощ, нека да си внасят зърното, но да отпуснат средства за помощ. И според мен, по моето мислене, това са едни 3 милиарда, които ще бъдат по около 100 лв. на декар”, каза Ивайло Тошев, арендатор.
Недоволните земеделци се заканиха протестите да продължат, докато не бъдат чути техните искания.

Земеделец се оплаква от наводнени ниви

Протест на малинопроизводители

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *