Знания за добродетелите - Телевизия Шумен

Седмокласниците на Средно училище “Сава Добропроплодни” се състезаваха със знания за българският будител, който е патрон на тяхното школо. Викторината се провежда традиционно всяка година в Седмицата на доброплодството.
С химна на училището беше даден старт на традиционната викторина в Седмицата на доброплодството в елитното шуменско училище. Седмокласниците, разпределени в отбори, се състезаваха за повече знания за живота на Сава Доблоплодни, създал първото читалище у нас в Шумен, първият български оркестър и още много други духовни благини в града под Илчов баир.“Аз съм впечатлена най-вече от неговите пиеси, от това че той е добър драматург и че сам прави първата пиеса в Шумен в читалището “Добри Войников”, каза седмокласничката Симона Егунова. Сава Доброплодни е оставил ценно духовно и културно наследство, допълни Веселин Кирчев, за когото училищният патрон е пример за трудолюбие.
В журито присъстваха преподаватели от Шуменският университет “Епископ Константин Преславски” и гарантираха безпристрастност при оценяването.
“Наградите, които ще получат са грамоти, освен това ваучери за книжарница и разни други предметни награди”, обяви наградния фонд на викторината Теодора Мишева, учител по история в СУ “Сава Доброплодни”.
Трите кръга на състезанието са свързани с живота и делото на Сава Доброплодни, но освен това е включено и творчество при втория кръг – децата да напишат послание от името на будителя към днешната младеж.

Започна Седмицата на доброплодството

С мотото “Будни за доброто” Средно училище “Сава Доброплодни” чества патронния си празник

Нощ на литературата в Средно училище „Сава Доброплодни“

Викторина за делото на Сава Доброплодни

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *