Зов за помощ в подкрепа на млад шуменец - Телевизия Шумен

Шуменецът Николай Чолаков, пострадал при катастрофа, вече четири години се бори за пълноценен начин на живот, без да загуби увереност, че ще се възстанови. Макар и прикован към инвалидна количка, младият мъж не спира да бъде активен, да посещава процедури по физиотерапия, тренира и продължава всеки ден да се стреми към  възстановяване.
„Вече са четири години след инцидента. Първите две години бяха много тежки, животозастрашаващи и не ми беше ясно нищо. След втората година съм наясно за рехабилитацията и давам всичко от себе си, аз съм и бивш спортист, знам какво е да тренираш, знам какво е да се раздаваш в залата, същото го правя, сега просто тренировката ми е малко по –различна, но продължавам“, разказа Николай Чолаков.
Ники приема състоянието си като моментно и не се е отчаял.
„Всеки един етап от моето развитие за сега е моментен, надграждам го стабилно бавно, но има напредък. Аз съм много силен психически, шансът да се предам е нулев, въпросът е, че бавно става, но няма да се предам, ще постигна целта си – аз съм уверен в това“, категоричен е Николай Чолаков.
Възстановяването преминава през рехабилитация в немска клиника. Процедурата е скъпа – около 75 000 евро, средства непосилни за семейния бюджет.
В подкрепа на Ники стартира благотворителна кампания, към която се присъединява и  боксовата звезда Тервел Пулев. Той и други спортисти организират благотворителен търг.
„Има сравнително доста добри прогнози за лечението ми и дават шанс да ме изправят на проходилка за тримесечно лечение, което е може би най-хубавото нещо, което съм чувал до сега. Тази година януари месец ми е термина, януари, февруари и март съм в Германия, три месеца – здрава тренировка и мисля, че резултатите ще са на лице. Тази надежда е живот, да си продължа образованието, понеже съм студент ветеринарна медицина, да си завърша, да работя, да съм като нормален човек, да не съм в тежест на обществото“, сподели Николай Чолаков.
Младият шуменец благодари на всички, които го подкрепят в борбата му за възстановяване и с несломим дух, казва, че е уверен, че ще успее отново да стъпи на крака.

Дарителска сметка
Банка ОББ, клон Шумен
IBAN: BG83UBBS80021031519850
Титуляр: Николай Димитров Чолаков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *