Зов за помощ - Телевизия Шумен

34-годишният Живко Иванов от Шумен има спешна нужда от помощ. Младият мъж е с прогресивна мускулна дистрофия, но в момента се нуждае от кръв.
С Живко сме ви срещали, тъй като той се нуждае от рехабилитация в чужбина и шуменци нееднократно са подкрепяли семейството му. Сега състоянието му рязко се влошило и е приет по спешност във Второ вътрешно отделение на шуменската болница.
„Обадиха ми се от приемен кабинет и ми казаха, че постъпва пациент с хемоглобин – 22. В цялата си практика до сега не съм виждала толкова ниски стойности на хемоглобина. Беше животозастрашаващо състояние“, каза д-р Десислава Найденова, завеждащ IIВО в МБАЛ-Шумен.
Медиците веднага започват кръвопреливане на Живко, налага се вливане и на кръвна плазма. За това са необходими кръводарители и семейството отново моли за помощ. Откриваме бащата Ивелин Иванов край леглото на сина си, да топли пореден сак с кръв за преливане.
„Не само за нашия син трябва това нещо, а трябва и за други хора да могат да се възползват от това нещо. Защото тя винаги е нужна и никой не знае кога, на кого и за какво ще му потрябва. Заради това направихме тази кампания“, разказа Ивелин Иванов.
Състоянието на Живко вече се подобрява. Всеки, който желае, може да даде кръв от 8:00 до 12:30 ч. в Отделението по трансфузионна хематология на шуменската болница. Трябва задължително да посочи, че е за Живко Ивелинов Иванов, II Вътрешно отделение. Кръвната група е без значение.

Зов за помощ

Зов за помощ в подкрепа на млад шуменец

Малката Димона има нужда от помощ

Два благотворителни базара в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *